Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Sollentuna Ringette Club Minior/Ungdom

Följ

Minior/Ungdom

Följ oss för uppdateringar
Följ
Sollentuna Ringette Club
Ringette
Minior/Ungdom
Tabell
Lag M V O F P
1 Sollentuna HC flick 9 9 0 0 18
2 Järna SK flick 5 0 0 5 0
3 Kista HC/Ulriksdal SK 4 0 0 4 0

Match

Järna SK flick

1 - 7
Järna - Ljungbacken IP
11 november 2012
15:20

Sollentuna HC flick

Referat

Referat: Järna SK flick - Sollentuna HC flick

Så var säsongen 12/13 äntligen igång på riktigt! 11 taggade tjejer samlandes för höstens första drabbning där Järna stod för motståndet. Nog var det lite nervöst och spänt i SHC-lägret, men konstigt vore det väl annars? Fyra debutanter i laget som aldrig spelat flickmatch tidigare och för tre av dom var det dessutom deras första ringettematch någonsin.

Efter att Jossan efter visst pyssel hade fått igång uppladdningsmusiken beordrades tjejerna ut för sedvanlig uppvärmning, denna gång ledd av lagkapten Maggy. Medan gänget arbetade upp pulsen passade ledartrojkan på att dra upp riktlinjerna inför matchen. Det konstaterades snabbt att huvudingredienserna bestod av skridskoåkning, skridskoåkning, gesigininärkamperna, skridskoåkning, tasnabbaavslutochgåpåretur, skridskoåkning…och ännu mer skridskoåkning.

En genomgång av laguppställningen följt av ett snabbt taktiksnack avrundade uppladdningen och väl ute på isen hanns bara några snabba skridskoskär med innan domarduon blåste igång matchen.
Till en början såg det faktiskt en smula darrigt ut, där hemmalaget tog tag i både ring och taktpinne per omgående, men stabilt målvaktsspel av Magda såg till att 0-0 stod sig under första bytet.
Ett första byte som fick premiärnerverna att rinna av från SHC-tröjorna för i takt med matchklockan så hittade SHC-tjejerna både skridskoåkning och spel allt mer. Trycket ökades mot järnamålet, men hemmalagets burväktare visade upp smått fenomenala parader. Sollentunatjejerna sköt högt, lågt och i princip överallt där man kan skjuta, men ringen vägrade bege sig över rätt sida om mållinjen.

Nu var dock ångan uppe hos det vitklädda gänget, där såväl gamla ”rinkrävar” som Hilda, Andrea, Michelle med flera som de nya tjejerna Alma, Maja, Annika och Ellen gjorde just det som vi pratat om under taktiksnacket. Man åkte skridskor, kämpade, sköt och åkte ännu mer skridskor. Ett gediget arbete som till slut gav resultat när Nelly prickade in det befriande ledningsmålet.

Nog fanns det möjligheter att öka på ledningen både en, två och tre gånger, men hemmamålvakten fortsatte att storspela. Men till slut följdes ledningsmålet upp av ytterligare ett innan de första 15 minuterna var spelade och det var dags för en kort paus inklusive taktiksnack. Ett snack som bland annat innehöll ord som skridskoåkning..såklart, men även uppmaning om att inte bli för stillastående i egen zon.

Andra perioden tog vid där den första slutade, med flera fina SHC-chanser och nu lyckades man även förvalta ett antal av alla de lägen man skapade. Visserligen lyckades Järna överlista Magda vid ett tillfälle, men därefter tyckte hon att det fick vara nog med blå gummiringar bakom sig. Jossan, Michelle, Hilda var några av målskyttarna och när ytterligare 15 minuter tickat fram kunde vi läsa slutresultatet 1-7 på tavlan, efter en kul och intensiv match.

Självklart kul med seger, men viktigast och roligast var att se att alla spelare tog för sig, kämpade och slet. Jättekul att se hur snabbt alla nya spelare kom in i spelet och att man fick fin hjälp av de gamla spelarna. Härligt också med en positiv stämning i båset, där alla peppar varandra vilket ger härlig energi i laget.
Självklart finns det även saker att jobba vidare på, men med den här segern i kroppen blir det extra kul att ta sig an dessa uppgifter.

Efter matchen tackades motståndarna med den avancerade gitarr-manövern (som tydligen knyckts av Amanda? :) )
Tror dock att man kanske missade att tacka den tillresta publiken? Något som inte får upprepas!

Därefter var det dags för ännu mer modern musik i det segersurriga omklädningsrummet, men tränartrion funderar på att stå för musikvalet framöver. Vad sägs om att ladda upp till lite Lasse Berghagen och annat klämkäckt? ;)

Slutsummeringen får bli:
Bra kämpat allihop, från målvakt till backar till centrar till forwards! Fortsätter vi i samma stil och ger allt på match och träning så kommer säsongen bli riktigt kul!
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M P
Alma Lindqvist 1 0
Andrea Väätänen 1 0
Ellen Granath 1 0
Josefin Jobs 1 0
Magda Sandgren 1 0
Maja Andersson 1 0
Michelle Chmil 1 0
Nelly Nordin 1 0
M Spelade matcher P Poäng

Andra möten i serien

sön 25 nov 2012, 16:00 Sollentuna HC flick - Järna SK flick 7 - 4
lör 2 feb 2013, 12:00 Järna SK flick - Sollentuna HC flick 0 - 7
sön 10 feb 2013, 17:00 Sollentuna HC flick - Järna SK flick 7 - 0
sön 10 mar 2013, 12:00 Sollentuna HC flick - Järna SK flick 6 - 4